Doğal Antibiyotik Yapımı ve Kullanımı

Doğal antibiyotik yapımı ve Kullanımı için gerekli malzemeler ve tarifi.

GEREKLİ MALZEMELER 

  • 5 lt’lik tercihen cam kavanoz,
  • Büyük bir baş soğan,
  • 25-30 diş sarımsak,
  • 1 adet limon,
  • 1,5 çay bardağı tercihen ev yapımı elma sirkesi,
  • Malzemeler sonrası ilave kaynatılmış ve soğutulmuş su.

HAZIRLANIŞI

Sarımsak, soğan ve limon 8-10 parça halinde tercihen halka şeklinde doğranır,

Üzerine elma sirkesi ve su ilave edilir. Kavanozun kapağı kapatılır. Su ilavesi yapılırken suyun kavanozun tamamını doldurduğuna ve kapağı kapattığınızda hava kalmamasına dikkat ediniz.

Serin ve Işık görmeyen bir yerde en az 15 gün kadar dinlendirilir. (Tavsiyemiz 30 gün) Bu süreçte birkaç günde bir kavanoz ters düz yapılarak karışımın daha iyi olması sağlanır.

Dinlenme bitiminde karışım süzülerek 0,5 lt yada 1 lt lik kaplara bölüştürmeniz kullanımınızı kolaylaştıracak ve sürekli açıp kapanmayacağı için olası bozulmaların önüne geçmiş olacaksınız.

KULLANIMI

Hazırlanan karışım 5Lt suya 1 çay bardağı şeklinde haftada 1 yada 15 günde bir verilmelidir. Bu karışımın verileceği zaman 1 gün öncesinden tavuklara su kesilmeli ve tavukların karışımı tükettiğinden emin olmalısınız.

Doğal antibiyotik yapımı ve kullanımı

Yorum bırakın

Scroll to Top