Amatör Olta balıkçısı olmak

Merhabalar.
Olta Balıkçılığını merak ederek bu bölüme ulaştıysanız bugünün en kazançlı yatırımına imza attınız, tebrikler! Eğer amatör Olta balıkçılığı hakkında hiçbir fikriniz dahi yoksa… Şu içinde bulunduğumuz an sizin için bir milat olmalı, çünkü Amatör Olta Balıkçılığı dünyasına ilk adımınızı attınız bile. Arka arkaya içinde Olta balıkçılığı sözcüğü geçen üç cümle okuyarak kulak aşinalığınız oldu bile.
Bilmem farkında mısınız; artık sizde eğer amatör olta balıkçısı değilseniz “amatör olta balıkçısı” oldunuz sayılır,  ne kadar heyecan verici değil mi!

Peki nedir bu Amatör olta Balıkçılığı? Kimdir bu Amatör Olta balıkçısı?

Amatör olta balıkçısı olmak başta doğa aşığı, çevre gönüllüsü, yaşadığı doğal güzelliklerle dolu ve mutlu olduğu ortamları gelecek nesillere ulaştırmak üzere bir elçidir. Bulunduğu ortamın değerini bilen ve bu bilinçle bulunduğu ortama saygı gösteren kişidir amatör olta balıkçısı. Amatör olta balıkçısı demek ilk akla geldiği gibi Balık öldüren insan demek değildir tabiî ki. Aksine Amatör Olta balıkçısı balığa saygı duyan bu hobiyi sportif amaçla yapan çevre ve doğa dostudur. Yoksa ki yüzlerce kilometre kat edip onca masraf etmektense gidip bir süpermarketten istediği balığı çok daha ucuza ve zahmetsiz elde edebilecektir.

Amatör olta Balıkçılığı eğlenceli, dinlendirici, doğayı ve doğal yaşamı yakından tanımak açısından son derece faydalı bir spordur. Hatta tüm spor dallarını olta balıkçılığı yaptığınız sürece yapıyorsunuz diyebiliriz. Yerine göre saatlerce yürürsünüz, koşarsınız, atlarsınız ve bazen de düşmemek için jimlastik hareketlerinden tutunda hedefe oltanızı düşürebilmek için atıcılık bile yaparsınız. Tüm bunların sonunda geriye dönüp baktığınızda görürsünüz ki yapılabilecek en güzel sporu yapıyorsunuzdur. Bu sporun diğer bir güzel yanı ise, ne kadar yorulmuş olursanız olun evinize döndüğünüzde hiç yorgunluk hissetmeyecek kadar mutlusunuzdur. Beklide en keyifli anlarınızdan biridir ve bir sonrakini iple çekiyorsunuzdur. Hatta yeni döndüğünüz halde dönmez bir sonraki yolculuğunuzu planlıyorsunuzdur. Hele hele balık yakalayıp o balıkları tekrar suya iade ettiyseniz bi kanatlarınız eksiktir mutluluktan uçmak için.

Sabırsızlanarak “Peki nerede yapacağız bu sporu?” diye sorduğunuzu duyar gibi oldum. Gaipten sesler duymaya başlamam yazının artık sonlandırılması gerektiğine bir işaret!

Bir sonraki yazıda görüşmek üzere,
Köroğlu’nda  kalın…
Sevgiyle kalın…
RASTGELSİN

12.05.2010
Ömer Fatin YERLİKAYA

Yorum bırakın

Scroll to Top